Y

Lasse Brurok (foto: Bookis)

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

Lasse Burok (foto: Bookis)

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

– Nyheter gir nyanser og perspektiv

Bookis-medgründer Lasse Brurok finner naturlig nok både inspirasjon og nye ideer ved å lese bøker. Han tror likevel at man kan ende opp i en unyansert boble om man ikke også følger med på det som skjer i verden.

– Nyheter gir nyanser og perspektiv

Bookis-medgründer Lasse Brurok finner naturlig nok både inspirasjon og nye ideer ved å lese bøker. Han tror likevel at man kan ende opp i en unyansert boble om man ikke også følger med på det som skjer i verden.

Digital og tilgjengelig

Ettersom arbeidsplasser blir mer digitale – og arbeidstider og arbeidssteder mer fleksible – dukker behovet opp for nye måter å forholde seg til nyheter på. Oppdaterte nyheter er for mange et nødvendig arbeidsverktøy gjennom hele døgnet.


Denne saken er en del av en kampanje for schibsted bedrift

Undersøkelser viser at bedrifter som legger til rette for læring og kunnskapsdeling, er tre ganger mer lønnsomme enn dem som ikke gjør det.


Fra “Global Human Capital Trends”, Deloitte, 2019.

Det å holde seg opplyst og informert, enten det er gjennom bøker eller nyheter, er en særdeles viktig egenskap. Det handler om å være nysgjerrig og interessert i å lære. 

Det sier Lasse Brurok som sammen med Arne-Morten Willumsen lanserte Bookis i 2017. Plattformen for kjøp og salg av brukte og nye bøker, lar kjøperne velge om de vil handle boken de ønsker seg brukt fra en privat Bookis-selger, eller ny fra en bokhandel. For de ansatte i Bookis er kombinasjonen av litteratur og nyheter viktig. 

– Du tar bedre beslutninger når du følger med på verdensbildet. Om du ikke er oppdatert ender du fort opp i din egen boble og får mindre nyanser og perspektiv i hverdagen, tror Brurok. 

Han mener at det handler om å holde seg relevant, gjennom å følge med på det som skjer i verden.


Deler kunnskap med kolleger

For å sikre at de ansatte får det store bildet og holder seg oppdatert, sørger Bookis for at alle har tilgang til abonnementer på relevante nyhetsmedier. Det oppfordres til kunnskapsdeling mellom kolleger, og de har naturligvis en egen bokklubb internt i bedriften. 

– Alle leser forskjellige bøker og presenterer et sammendrag til de andre. Det er utrolig mye læring og inspirasjon å hente i dette, og jeg leser vel over 25 bøker i året nå, anslår Bookisgründeren. 

I tillegg til bokklubben, sikrer de god kommunikasjon mellom de ansatte ved å ganske enkelt snakke sammen. Lasse Brurok tror de små samtalene om alt og ingenting er viktige. 

– Vi tar en prat hver morgen, hvor vi snakker om hvordan alle har det, hvordan helgen har vært, og hvilke planer man har fremover. Og så diskuterer vi selvfølgelig ting som skjer i verden, forteller han. 


Livet som gründer

Når man skal starte helt fra bunn og bygge opp en ny bedrift, krever det naturlig nok både innsikt, oversikt og informasjon. Nye fagfelt skal utforskes, nye markeder skal erobres – og det gjerne uten spesifikk utdannelse eller erfaring på akkurat det området man skal inn i. Det ser Lasse på som en utfordring, og ikke et problem. 

– Som gründer er vel det å føle seg uforberedt eller på tynn is «the story of my life». Når det er sagt er det jo nettopp da man kan finne ut av ting og lære ved å gjøre – og da forstår man fort at man stort sett kan lære seg det meste. Det krever bare litt innsats, sier han. 



– Du tar bedre beslutninger når du følger med på verdensbildet. Om du ikke er oppdatert ender du fort opp i din egen boble og får mindre nyanser og perspektiv i hverdagen, tror Brurok. 


Lasse Brurok, Bookis

Positive sider ved hjemmekontoret

Brurok tror hjemmekontoret bidrar til at man i større grad enn tidligere kan gå i dybden og jobbe mer fokusert. Selv er han en morgenfugl som gjerne har jobbet i flere timer allerede når kollegene logger på for en ny arbeidsdag.

– Jeg trener stort sett hver dag før jobb, og liker å starte på jobb klokken 05.00. Slik har jeg ofte fire timer effektiv arbeidstid før alle andre starter. Dette er en fantastisk tid for refleksjoner for min del, forteller han.

Det er likevel noen sider ved det digitale kontorfellesskapet han ikke er like begeistret for. 

– Man får også tid til flere møter, noe som ikke alltid er like positivt for arbeidsflyten. 

Viktigst for å få rom for å tenke de store tankene er å komme seg en tur ut, tror gründeren.  

– Det mest effektive er nok kanskje å gå seg en tur, få litt frisk luft og reflektere, sier han. 


Schibsted Bedrift skreddersyr relevante nyhetspakker til din bedrift. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne de løsningene som passer for dere.

Vi har abonnement tilpasset din bedrift

Trykk på størrelsen på din bedrift for å se priser og produkter:

Liten bedrift

1-5 ansatte

Asset 1.svg

Stor bedrift

6 eller flere ansatte