Y

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

DENNE SAKEN ER EN DEL AV EN KAMPANJE FOR SCHIBSTED BEDRIFT, 2020

Sjefredaktøren i Bergens Tidende:

– Bred kunnskap er viktig i alle bedrifter

Det å holde seg oppdatert på nyhetene, er å holde seg oppdatert på hva som betyr noe for folk flest, mener Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende. Derfor er det å følge med i nyhetsbildet viktig for bedrifter som ønsker å holde seg relevante.

Sjefredaktøren i Bergens Tidende:

– Bred kunnskap er viktig i alle bedrifter

Det å holde seg oppdatert på nyhetene, er å holde seg oppdatert på hva som betyr noe for folk flest, mener Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende. Derfor er det å følge med i nyhetsbildet viktig for bedrifter som ønsker å holde seg relevante.

Tid brukt på nyheter er tid vel brukt

Frøy Gudbrandsen er sjefredaktør i Norges største avis utenfor Oslo, og er da også mer opptatt av nyheter enn de fleste. Selv mener hun det å holde seg oppdatert er en forutsetning for å kunne fungere i samfunnet. Gudbrandsen begynner alltid dagen med å lese de største norske avisene, før hun går videre til lokalavisene – dybdeartiklene finner hun i stor grad i utenlandske aviser. Abonnementene tårner seg med andre ord opp. 

– Jeg har så mange abonnementer at jeg ikke kan begynne å regne ut hvor mye det koster meg. Men det er mye, sier Gudbrandsen. 

Likevel er hun ikke i tvil om at det er verdt det. Det er åpenbart viktig for henne som redaktør å holde seg oppdatert på hva som rører seg både på Vestlandet, i Norge og ellers i verden, men hennes engasjement for nyheter stikker dypere enn en ren faglig interesse.  

– Det å holde seg oppdatert er viktig for alle mennesker. For min egen del vet jeg ikke hvor mange norske aviser jeg leser hver dag, men det er mange. Jeg leser mye i lokalaviser, og da særlig lokalaviser på Vestlandet. I tillegg følger jeg med på en del internasjonale medier, sier hun. 

«Fokus på utenriks skiller oss fra andre redaksjoner», sier Trine Eilertsen i Aftenposten. Les mer om hvordan hun mener Schibsted Bedrift kan løfte norske bedrifter her.

Schibsted_Illustration_RGB_Mobile.svg

Mennesker er kjernen i bedriftene

Gudbrandsen er heller ikke i tvil om at det at folk generelt holder seg oppdatert og følger med i nyhetsbildet, vil gagne både samfunnet, næringslivet og bedriftene. For at en bedrift skal kunne holde seg relevant, og for å kunne levere produkter og tjenester som folk faktisk bryr seg om og trenger, må bedriften drives av kunnskapsrike og informerte ansatte.

– Mennesker er jo kjernen i de aller fleste bedrifter, sier hun: – Derfor er det klart at det er viktig at menneskene bak bedriften følger med, slik at de vet hva som foregår og kan utnytte muligheter som dukker opp. Ikke minst er det viktig for i det hele tatt å kunne være en bedrift som holder seg relevant i samfunnet.

Nysgjerrig på Schibsted Bedrift? Se fordelene her.

0HI_6606.jpg

Viktig med bredt spekter

Gudbrandsen vil gi det samme rådet til bedrifter, som hun følger selv som redaktør: Man må følge med på et bredt spekter av temaer, ikke bare det feltet egen bedrift virker i. På den måten kan man gjøre seg rustet til å følge utviklingen i sanntid, og slik tilby tjenester og produkter – og i Gudbrandsens tilfelle; nyheter – som faktisk engasjerer og er til nytte.

– Det som gjelder for bedrifter som skal levere produkter og tjenester som er verdifulle for folk, gjelder også for oss. Som leder av Bergens Tidende er noe av det viktigste jeg gjør å følge med på mest mulig av det som skjer. Hvilke trender ser man, hvordan utvikler de seg, hva er folk opptatt av, og hva engasjerer dem. Jeg tror det er viktig å følge med på et mye bredere spekter enn akkurat det feltet egen bedrift virker i, påpeker hun.

Nettopp derfor følger hun med på alt fra lokale nyheter på Vestlandet til de store internasjonale avisene. Likevel er det viktigste for Bergens Tidende å ha en finger på «Vestlandspulsen».

– Vi er ekstra gode på å følge med på hva som rører seg på Vestlandet og i Bergen – det er det som er vårt hovedoppdrag. Vi jobber med å være tett på livene til folk her, med å forstå hva som betyr noe for dem. Vi dekker mange saksfelt, men noe av det som engasjerer mest her, er alt som har med samferdsel å gjøre. Og det er jo en sak som er viktig for mange bedrifter også, sier Gudbrandsen.

Få tilgang til Schibsted Bedrift her.

Krevende, men vellykket år i BT

– Å dekke dette næringslivet er en av de viktigste oppgavene vi har. Det har var fint å se hvordan næringslivet omstilte seg da koronakrisen inntraff, og alle de fantastiske løsningene de kom opp med. Særlig var turistnæringen i vår region veldig kreative og snudde seg rundt i markedet – det var viktig for oss å dekke, sier hun. 

2020 har også krevd mye av BT-redaksjonen, og Gudbrandsen er stolt av hvordan de har taklet en uvanlig situasjon ved å være fleksible og løsningsorienterte. 

– Redaksjonen har jobbet veldig bra gjennom året, sier hun: – Folk har sittet på hjemmekontor, og mange har hatt vanskelige arbeidsforhold. Likevel har de kastet seg inn i mange nye saksfelt og levert journalistikk av kjempehøy kvalitet – det har imponert meg skikkelig. Nå gleder vi oss til å ta fatt på nye saker som dukker opp, i et nyhetsbilde som aldri slutter å overraske. 

Cartoon

Det koster lite å få ansatte som tenker større

Store tanker kan oppstå på uventede steder. Med bedriftsabonnement fra Schibsted Bedrift kan alle på jobben lese nyheter når, hvor og hvordan de selv foretrekker.

Vi har abonnement tilpasset din bedrift

Trykk på størrelsen på din bedrift for å se priser og produkter:

Liten bedrift

1-5 ansatte

Asset 1.svg

Stor bedrift

6 eller flere ansatte