Y

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

DENNE SAKEN ER EN DEL AV EN KAMPANJE FOR SCHIBSTED BEDRIFT, 2020

Aftenposten er en viktig ressurs for norske bedrifter i internasjonale markeder:

– Fokus på utenriks skiller oss fra andre redaksjoner

Norske bedrifter som er involverte i utenlandske markeder, er nødt til å følge med på hva som rører seg utenfor Norges grenser. Da har de mye å vinne på å la sine ansatte få fri tilgang på Aftenposten, mener sjefredaktør Trine Eilertsen.

Aftenposten er en viktig ressurs for norske bedrifter i internasjonale markeder:

– Fokus på utenriks skiller oss fra andre redaksjoner

Norske bedrifter som er involverte i utenlandske markeder, er nødt til å følge med på hva som rører seg utenfor Norges grenser. Da har de mye å vinne på å la sine ansatte få fri tilgang på Aftenposten, mener sjefredaktør Trine Eilertsen.

– Vi har for det første stor kunnskap om hva som skjer i politikk og forvaltning; om hvem som påvirker og beslutter hva slags rammeverk bedrifter må forholde seg til, sier Eilertsen.

Dette er åpenbart et viktig felt av nyhetsbildet å følge med på for alle bedrifter, men det som skarpest skiller Aftenposten fra andre norske redaksjoner, er deres fokus på utenriksnyheter:

– Bedrifter som på en eller annen måte forholder seg til utlandet – enten fordi de kjøper råvarer eller innsatsmidler fra utlandet, eller fordi de selger varene sine i utlandet – har et stort behov for å vite hva som skjer i andre land og markeder, sier Eilertsen: – Vårt fokus på utenriksnyheter er noe av det som skiller oss fra andre norske redaksjoner, fortsetter hun.

Nysgjerrig på Schibsted Bedrift? Les mer her.


Holder tritt med en verden i rask endring

Aftenposten jobber kontinuerlig med å fornye seg, for å holde seg relevante for leserne, og for å holde tritt med en verden i rask endring. Forandringene gjør seg utslag både i metodikk og innhold, sier Eilertsen:

– Det siste året har vi jobbet mye med å forklare, med å skrive enklere og mindre inneforstått. Enda viktigere er det kanskje at vi det siste året har blitt bedre på å stille oss selv spørsmål som «hva trenger folk å vite nå, og i hva slags form burde de få informasjonen?»

Større fokus på økonomi og næringsliv fremover

Aftenpostens fokus på politikk og forvaltning, og på utenriksnyheter, har kommet for å bli. Men endringene i innhold dreier seg om utvidelser, snarere enn om innskrenkninger. Gjennom et samarbeid med Schibsted-avisen E24, satser nå Aftenposten-redaksjonen tyngre på økonomi og næringsliv.

– Vi er veldig stolte av at den største redaksjonelle satsingen på flere år handler om økonomi og næringsliv, sier Eilertsen: – Sammen med E24 vil vi tilby mye mer, og mye dypere økonomiinnhold, om ulike bransjer, og om økonomi og næringsliv generelt, fortsetter hun. 


Trine Eilertsens kunnskapskollega

Trine Eilertsen er i den privilegerte posisjonen at hun er omgitt av kunnskapskollegaer: Ledergruppen i Aftenposten er satt sammen av en gruppe mennesker som skal sikre at blindsonene oppdages og at de sammen demmer opp for eventuelle kunnskapshull. Men i et samfunn som forandrer seg raskt, der teknologiutviklingen kan gjøre store byks fra den ene dagen til den neste, er det greit å ha en kunnskapskollega med ekspertise på feltet, sier Eilertsen: 

– Min kollega Eirik Winsnes følger veldig godt med på den teknologiske utviklingen. Så han kan jeg spørre hver gang jeg lurer på hva som skjer på det feltet: Hvordan oppfører leserne seg, hva slags produkter må vi lage, hva må vi gjøre med Aftenposten for at folk skal ha størst mulig nytte av oss? Når jeg har spørsmål som dette, er det Eirik jeg snakker med, sier hun.


Legger aldri fra seg nyhetene

Eilertsen selv holder seg kontinuerlig oppdatert på nyhetsbildet, og beskriver sitt forhold til nyheter som en slags avhengighet. Som redaktører flest legger hun aldri fra seg nyhetene helt:

– Det er jo sånn med nyheter, at du blir litt avhengig. Så om du først er opptatt av nyheter, blir det til at du leser dem overalt hvor du kan finne dem. Jeg abonnerer på flere norske aviser, og så følger jeg med på internasjonale aviser. Ikke minst følger jeg godt med på de andre Schibsted-avisene. Det fine med Schibsted er jo at vi har aviser som dekker forskjellige geografiske områder, noe som også er nyttig for norske bedrifter som har markeder i hele landet, avslutter Eilertsen.

Les om hvordan Lars Helle, Sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, mener at Schibsted Bedrift kan bidra til å løfte norske bedrifter her.

_R7A2994.JPG
Cartoon

Det koster lite å få ansatte som tenker større

Store tanker kan oppstå på uventede steder. Med bedriftsabonnement fra Schibsted Bedrift kan alle på jobben lese nyheter når, hvor og hvordan de selv foretrekker.

Vi har abonnement tilpasset din bedrift

Trykk på størrelsen på din bedrift for å se priser og produkter:

Liten bedrift

1-5 ansatte

Asset 1.svg

Stor bedrift

6 eller flere ansatte