Y

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

Flash photography, Automotive tire, Street fashion, Eyewear
Hand, Arm, White, Vertebrate, Blue, Product, Sleeve, Standing, Happy, Gesture
Material property, Rectangle, Red
Gesture, Font

Schibsted-redaktørenes sommer:

Nok en annerledes sommer i nyhetsbildet

Bak stikkordene pandemi, permitteringer, feriepenger og reiselivsnæring ligger mange av sommerens viktigste nyhetssaker – men hvordan vil de ulike mediene dekke dem?

Schibsted-redaktørenes sommer:

Nok en annerledes sommer
i nyhetsbildet

Bak stikkordene pandemi, permitteringer, feriepenger og reiselivsnæring ligger mange av sommerens viktigste nyhetssaker – men hvordan vil de ulike mediene dekke dem?

Digital og tilgjengelig

Ettersom arbeidsplasser blir mer digitale – og arbeidstider og arbeidssteder mer fleksible – dukker behovet opp for nye måter å forholde seg til nyheter på. Oppdaterte nyheter er for mange et nødvendig arbeidsverktøy gjennom hele døgnet.


Denne saken er en del av en kampanje for schibsted bedrift

Undersøkelser viser at bedrifter som legger til rette for læring og kunnskapsdeling, er tre ganger mer lønnsomme enn dem som ikke gjør det.


Fra “Global Human Capital Trends”, Deloitte, 2019.

Fremtiden er vanskelig å spå, men én ting er sikkert: I sommer vil nyhetene dreie seg mindre om flått og solkrem, og mer om pandemien og ringvirkningene av den. Hvordan går det med turistnæringen, med servicebransjen, og med norsk næringsliv generelt? Kan vi reise, bør vi reise, og har vi riktig forsikring?

Vi skal se litt på hvordan de forskjellige Schibsted-redaksjonene angriper sommerens viktigste temaer. Hvordan velger de vinklinger? Hvem skriver de til og for? Hva er det som er viktigst for dem å formidle?

 


Hver redaksjon har sitt syn på saken

Det viser seg at det er gode grunner til at Schibsted har så mange forskjellige redaksjoner som de har. Komplekse saker kan ikke analyseres med ett øye og skrives med én hånd. De må belyses fra flere vinkler for at det fullstendige bildet skal komme til syne. Trine Eilertsen i Aftenposten, Lars Håkon Grønning i E24, Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende, Gard Steiro i VG og Lars Helle i Stavanger Aftenblad, forteller hva de tror blir sommerens viktigste økonomisaker.
Med bedriftsabonnementet Full tilgang får din bedrift tilgang til Norges viktigste nyhetskilder. - les mer og bestill her

Viktig sommer for økonomi og næringsliv

Pandemien går forhåpentligvis mot slutten, men skal vi tro Schibsted-redaktørene vil vi merke ettervirkningene lenge. Særlig vil økonomien og næringslivet bruke lang tid på å vende tilbake til normalen.

Flere næringer ligger mer eller mindre nede for telling. Turistnæringen går en usikker sommer i møte, det samme gjør de reiselystne. Servicebransjen har vært uvirksom i månedsvis, og i mange byer tørkes det forsiktig av bordene for første gang på mange måneder. Med sommeren i anmarsj ser det ut til at vi kan skimte begynnelsen på slutten av stillstanden, og Schibsted-redaksjonene vil være der det skjer, når det skjer.

Lars Håkon Grønning er klinkende klar på at det ikke blir noen feriestemning i E24-redaksjonen i sommer:

– Selv om det er mange som er på ferie, tar på ingen måte nyhetsbildet ferie, sier han.

– Vi kommer til å være fullt bemannet gjennom hele sommeren, og skal dekke det som skjer presist og balansert. Det er vanskelig å gi presise prognoser, men vi vet i alle fall at mye vil skje. Vi vet at kronekursen kommer til å svinge, det samme gjør aksjemarkedet og oljeprisen. Her skal vi være tett på og speile det som skjer, og hjelpe leserne våre med å forstå.Aftenposten analyserer det store bildet, E24 går inn med lupe

Der E24 går næringslivet i sømmene med lupe, zoomer Aftenposten ut og ser på de store strømningene. Ifølge sjefredaktør Trine Eilertsen er Aftenposten sin ambisjon å ta de store sakene og trendene nasjonalt og internasjonalt, og ikke bare fortelle at noe skjer, men å analysere og forklare sakene i dybden.

– Når du bruker tid på Aftenposten skal du gå ut etterpå og tenke at du har blitt litt klokere, at du har skjønt litt mer, at du har fått inn en dimensjon du ikke hadde tenkt på før. Det er en hovedambisjon for oss. Vi vil at folk skal tenke at de fem eller femti minuttene de brukte på Aftenposten var vel anvendt tid, sier hun.

Lars Håkon Grønning i E24 har allerede gjort seg noen tanker om hva som blir viktigst for hans redaksjon å dekke i sommer:

– Hvis jeg skal forsøke å spå for den sommeren vi nå går inn i, vil jeg tro at det å dekke reiselivsnæringen blir viktig for E24. Det er en bransje som har blitt hardt rammet av pandemien, det er mange usikkerhetsmomenter fremover, og det har blitt brukt store offentlige midler for å holde liv i næringen.

Redaktørene deltar i Schibsted Bedrifts nye podkast «Syn på saken». Der snakker de om hvorfor nettopp deres avis er viktig for å forstå det fulle bildet av norsk næringsliv og økonomi. Du finner alle episodene her

Regionavisene har unik tilgang til viktige norske næringer

Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende, og Lars Helle i Stavanger Aftenblad er i en unik posisjon til å dekke viktige norske næringer på Vestlandet. Selv om de har leserbasen sin i sine respektive regioner, er det svært mye å hente i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad for den som trenger innsikt i norsk næringsliv.

– Vi kjenner vår egen region bedre enn alle andre og kan dessuten sette de nasjonale og internasjonale nyhetene i et lokalt perspektiv på en troverdig måte. Det er derfor vi pleier å si at vi «gjør Rogaland litt større, og verden litt mindre», sier Lars Helle.

– Vi er her først og fremst for leserne i vår region, men så har vi selvfølgelig en rolle i den nasjonale offentlige debatten: Vi skal få frem perspektivene herfra, sier Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende. Hun mener noe av det viktigste å dekke i sommer blir hvordan turistsesongen blir for næringslivet på Vestlandet:

– Det blir utrolig viktig å dekke turistsesongen. Det har vært en lang og vanskelig pandemi, særlig for turistnæringen. Så hvordan blir det i år? Vi må følge med på i hvilken grad innlandsturismen klarer å skape nok liv og inntekter for turistnæringen og tilknyttede næringer i regionen, sier hun.

VG favner bredt

I dekningen av sommeren 2021 er det VG som favner bredest. Det blir en annerledes sommer også for dem, men ambisjonen er den samme som den pleier: VG skal dekke sakene de fleste nordmenn bryr seg om, og de skal gjøre politikken og næringslivet forståelig for dem den berører.

– VG sin primære oppgave er å være ledende på nyheter. Dekningen vår i sommer vil avhenge av hvordan nyhetsbildet er. Det blir mye korona, selvfølgelig. Men så kommer det et valg til høsten som også vil prege VG gjennom sommeren, sier sjefredaktør Gard Steiro.


  Gesture, Font, Finger

Nysgjerrig på hva Schibsted-redaktørene mener og tenker om relevante tematikker for din bransje? I podkasten «Syn på saken» får du – nettopp – alles syn på saken.

Hør alle episodene her
Vi har abonnementer tilpasset din bedrift

Trykk på størrelsen på din bedrift for å se priser og produkter:

Liten bedrift

1-5 ansatte

Asset 1.svg

Stor bedrift

6 eller flere ansatte