Y

Bedriftsabonnement på Norges viktigste nyhetskilder

Kundecase 14 Januar 2019

Mer effektiv arbeidshverdag med bedriftsabonnement

Som del av sin digitaliseringsstrategi, tegnet Vest-Agder fylkeskommune bedriftsabonnement fra Aftenposten som gir hver ansatt i sentraladministrasjonen tilgang til avisen akkurat når de trenger det.

– Det gir en mye bedre service for de ansatte, enn da de måtte ta runden på huset for å lete opp papirutgaven, sier Cheryl Macdonald, kommunikasjonsrådgiver i Vest-Agder fylkeskommune.

Tilbake i 2016 gikk de over fra å ha rundt et dusin abonnement på papirutgaven til Aftenposten, til et bedriftsabonnement som gjør at alle ansatte kan lese avisen digitalt når de er på jobb og bruker en PC, nettbrett eller mobiltelefon via fylkeskommunens nett.

Det var ikke lett å vite hvem av de 200 som hadde tatt med seg avisa inn på kontoret sitt når den ikke lå der den skulle. Denne løsningen ble derfor veldig godt mottatt av de ansatte

Cheryl Macdonald, kommunikasjonsrådgiver, Vest-Agder fylkeskommune

Enklere å måle

Verdien av abonnementet ble også mye enklere å måle. Etter kort tid viste tallene at en høy andel klikket seg inn og leste avisen. Macdonald og kollegene i kommunikasjonsavdelingen får dessuten mye færre forespørsler om å lete frem gamle artikler.

– Fylkeskommunen jobber med mange fagområder der man kan komme over artikler som er relevante og man gjerne skulle lest. Nå sitter de ansatte selv på tilgang til publiserte saker, og kan hente dem opp på direkten, sier Macdonald.

Dekker ulike behov hos ansatte

En slik forenkling av arbeidshverdagen er også en helt sentral del av Vest-Agder fylkeskommunes digitaliseringsstrategi: Å innføre konkrete arbeidsverktøy som gjør det enklere å samhandle og gjøre jobben sin.

Samtidig passet det nye bedriftsabonnementet godt inn i deres miljøsatsing. Kun noen få papirutgaver er beholdt og brukes i kontorets sosiale soner.

– Vi har også noen bedriftsabonnement for de som reiser mye, og som gir tilgang på alle digitale flater selv om de da ikke alltid er på fylkeskommunens nett. Dermed har vi abonnementstyper som passer alle ansatte, sier Macdonald.Cartoon

Det koster lite å få ansatte som tenker større

Store tanker kan oppstå på uventede steder. Med bedriftsabonnement fra Schibsted Bedrift kan alle på jobben lese nyheter når, hvor og hvordan de selv foretrekker.